• Verenigingsnieuws

  18 JANUARI 2018

  Bert Oost stopt als ‘aanjager van VBNO’

  Bert Oost stopt in juni met zijn officiële functies voor de VBNO. Dat meldde VBNO-voorzitter Guus Vries vanavond tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van VBNO eerder vanavond.

 • Verenigingsnieuws

  18 JANUARI 2018

  2018 voor VBNO: meer contacten tussen ondernemers, nieuwe website en bereikbaarheid

  De VBNO sluit traditiegetrouw de serie nieuwjaarsbijeenkomsten voor ondernemers af in de derde week van januari. Ook dit jaar was de opkomst van VBNO-leden groot en de stemming goed, op de mooie locatie van Tasmania Party Pub & Lounge aan de Timpweg 19. Guus Vries, VBNO-voorzitter, gaf kernachtig de goede voornemens weer voor de bedrijventerreinen in Noord-Oost: meer netwerkbijeenkomsten waar onze leden elkaar kunnen treffen, een nieuwe website met meer mogelijkheden voor leden en vinger aan de pols waar het gaat om de ombouw van de zuidelijke ringweg.

 • Verenigingsnieuws

  11 JANUARI 2018

  Nieuwjaarsborrel VBNO: donderdag in Tasmania Party Pub & Lounge

  De Vereniging Bedrijven Noord Oost (VBNO) houdt volgende week donderdag 18 januari haar Nieuwjaarsborrel voor al haar leden in de Tasmania Party Pub & Lounge aan de Timpweg 19. (Aanmelden kan nu al hier.) Tijdens deze bijeenkomst kunnen de leden traditiegetrouw op ongedwongen wijze en in gezellige sfeer elkaar nog de beste wensen doen toekomen. Maar eerst worden ze nog even bijgepraat over het wel en wee van de VBNO, en over de verwachtingen voor 2018 door voorzitter Guus Vries.

 • Verenigingsnieuws

  10 JANUARI 2018

  Bedrijvenvereniging WEST: Volle kracht door op Campus Groningen en plannen 2017 uitvoeren!

  De samenwerking met de Hanzehogeschool, de RUG en de bedrijven op de Campus Groningen is in 2017 succesvol gebleken. WEST-voorzitter Holtman wil die lijn graag doorzetten. “De opgezette organisatie voor campusmanagement door Triade begint steeds beter op elkaar in te spelen en iedereen ziet dat de bouwactiviteiten rondom Avebe, Start-Up City, RUG-Ondernemershuis en Entrance gestaag vorderen. Maar ook zijn de komst van Bytesnet en TNO aangekondigd en werken de Hanzehogeschool en RUG aan hun eigen huisvestingsplannen.”

 • Verenigingsnieuws

  08 JANUARI 2018

  Ambities voor 2018 van VBZO in het teken van mobiliteit, bereikbaarheid en duurzaamheid

  VBZO heeft grote ambities voor 2018. Een zeer omvangrijk mobiliteitsplan moet de bereikbaarheid van bedrijven waarborgen, met onder meer de realisatie van een kantoorbus, het VBZO-fietsenplan en de inzet van elektrische deelauto’s voor VBZO-leden. Ook op het gebied van duurzaamheid zijn er grote plannen, zoals datagestuurd rioolbeheer. Samen met de leden wordt er al hard gewerkt aan de verwezenlijking van alle ambities voor de Bedrijvenparken Zuid Oost.

 • Verenigingsnieuws Duurzaamheid

  03 JANUARI 2018

  VBZO: bedrijfsbezoek SUEZ en informatiebijeenkomst over unieke ‘afvalscan’ (30 jan)

  De vereniging Bedrijven Zuid Oost (VBZO) organiseert dinsdagavond 30 januari een bijeenkomst bij SUEZ. Dit bedrijf is specialist in afvalinzameling, afvaltransport en afvalverwerking. Tijdens de bijeenkomst krijgen leden informatie over het bedrijf, maar ook over een gratis afvalscan. Daarmee kunt u de mogelijkheden van uw bedrijf in kaart brengen, om van afvalstromen weer grondstoffen te maken en daarmee de uitstoot van CO2 te reduceren. Aanmelden voor dit event kan via deze link op de VBZO- website.

 • Verenigingsnieuws

  19 DECEMBER 2017

  Ondernemersvereniging Westerhaven kan nu echt aan de slag

  ‘We gaan aan de slag. We hebben nu een leuke club bij elkaar, en deze ondernemers staan te popelen om samen activiteiten te organiseren’. Dat betoogde Fokko Schepel, de kersverse voorzitter van de kersverse Ondernemersvereniging Westerhaven. Hij sprak ter gelegenheid van de officiële oprichting dinsdagmiddag van deze ondernemersvereniging.

 • Verenigingsnieuws

  15 DECEMBER 2017

  Hannover Messe: wie wil er mee? (On-line enquete)

  Drie Groningse ondernemersverenigingen, de gemeente Groningen en Hanzehogeschool Groningen/ Entrance organiseren ook in 2018, in april, een reis naar de Hannover Messe. De Hannover Messe is één van de toonaangevendste industriële beurzen over de hele wereld. Met een excursie naar de Hannover Messe krijgt u de kans kennis te nemen van interessante innovaties.  De organisatoren hebben een on-line enquete georganiseerd, waarmee ze geinteresseerden vragen aan welke eisen het beursbezoek zou kunnen voldoen. De organisatie meldt daarover:

 • Verenigingsnieuws

  13 DECEMBER 2017

  Kerstborrel Bedrijvenvereniging WEST en Campus Groningen

  Bedrijvenvereniging WEST en Campus Groningen organiseren donderdag 14 december ’s middags vanaf vier uur een kerstborrel. Een van de sprekers is wethouder Joost van Keulen van de gemeente Groningen. Hij gaat er vooruit kijken naar de plannen en dromen voor het komend jaar.

 • Verenigingsnieuws

  11 DECEMBER 2017

  Gratis SUEZ-afvalscan voor VBZO-leden: van afvalstromen grondstof maken

  VBZO en SUEZ hebben vanavond een nieuw collectief afvalcontract afgesloten, tijdens de goed bezochte eindejaarsbijeenkomst van de Vereniging Bedrijvenparken ZuidOost. Harry Marissen, VBZO-voorzitter, en Louis Huisman, salesmanager van SUEZ (rechts op de foto), ondertekenden hiervoor eerder vanavond het contract in de Coendersborg. Een van de bijzondere onderdelen is een gratis voucher voor alle VBZO-leden voor een afvalscan: welke mogelijkheden heeft uw bedrijf om van afvalstromen weer grondstoffen te maken en daarmee de uitstoot van CO2 te reduceren.

 • Verenigingsnieuws

  06 DECEMBER 2017

  Komst ‘super-supermarkt’ Ter Borch ergert Groningse ondernemers

  Ondernemers in het zuiden en westen van Groningen zijn zeer ongelukkig met de komst van een grote supermarkt in de wijk Ter Borch. Deze wijk op het grondgebied van Tynaarlo grenst aan Groningen. De gemeenteraad van Tynaarlo ging maandagavond met de kleinst mogelijke meerderheid, dat wil zeggen met één stem, akkoord met het voorstel om er een supermarkt mogelijk te maken.

 • Verenigingsnieuws

  01 DECEMBER 2017

  Voedselbank Groningen sluit zich aan bij bedrijvenvereniging VBNO

  De Voedselbank Groningen aan de Ulgersmaweg 57 heeft zich aangemeld als lid van de bedrijvenvereniging VBNO

 • Verenigingsnieuws

  01 DECEMBER 2017

  Circus Renz naar Bornholmstraat op bedrijventerrein Zuidoost

  Tijdens de feestdagen, vanaf 23 december, kunnen circusliefhebbers hun hart ophalen op het bedrijventerrein zuidoost. Dan zet Circus Renz Berlin  t/m 7 januari 2018 haar tenten neer op Zuidoost, op de hoek van de Helsinkistraat en de Bornholmstraat. De meldt de website van de VBZO

 • Verenigingsnieuws

  29 NOVEMBER 2017

  ALV WEST: Wijkwinkelcentra krijgen volop aandacht van Bedrijvenvereniging WEST

  Bedrijvenvereniging WEST maakt zich sterk voor de belangen van de wijkwinkelcentra, zeker waar het gaat om de Groninger Retailagenda. Dat blijkt tijdens de algemene ledenvergadering van WEST bij Lode Holding op de Zernike Campus afgelopen avond. Actueel is de belangenbehartiging van WEST voor de winkeliers aan de zuidkant van de stad, met het oog op de komst van een forse supermarkt in Ter Borch, gemeente Tynaarlo.

 • Verenigingsnieuws

  28 NOVEMBER 2017

  ALV WEST op 29 november met onder meer collectieve surveillance en retailagenda

  Morgen, donderdag 29 november, is de algemene ledenvergadering van bedrijvenvereniging WEST. Op de agenda staat onder meer de voortgang van de collectieve surveillance van BBOG, de stand van zaken van de retailagenda en de ontwikkelingen op Campus Groningen.