• Verenigingsnieuws

  19 APRIL 2018

  Onthulling nieuw logo en nieuwe website VBZO op 25 april: aanmelden kan nog!

  Leden van VBZO kunnen zich nog aanmelden voor de speciale Ledenvergadering op 25 april in Hotel Van der Valk Hoogkerk. In het bijzijn van speciale gast wethouder Joost van Keulen vindt komende woensdag de onthulling plaats van het nieuwe logo en de complete nieuwe huisstijl van VBZO. Deze speciale ALV begint om 16.30 uur, inloop vanaf 16.15 uur.

 • Verenigingsnieuws

  18 APRIL 2018

  Inkoop Platform Groningen: ondernemersmiddag op 7 juni

  In het vroegere Hampshire hotel, en huidige Best Western hotel, in Groningen organiseert het Inkoopplatform Groningen donderdagmiddag  7 juni een ondernemersmiddag ‘Inkoper ontmoet Ondernemer’.

 • Verenigingsnieuws Economie

  18 APRIL 2018

  Groningse etalages trekken de aandacht met Oranje en historie

  Steeds meer ondernemers in de Groninger binnenstad spelen in op de komst van koning Willem- Alexander en koningin Maxima. Ze stellen hun etalages in het teken van de komst van de koning. Ze doen mee aan een actie van ondernemersvereniging Groningen City Club, die een prijsvraag heeft uitgeschreven

 • Verenigingsnieuws Economie

  18 APRIL 2018

  Koningsdag belangrijk thema ledenvergadering Groningen City Club

  Het was gezellig, informatief én nuttig, de algemene ledenvergadering gisteravond van de Groningen City Club. Deze werd gehouden in een van de zalen van bioscoop Pathé aan het Ged.Zuiderdiep, en stond deels in het teken van Koningsdag en van veranderingen binnen het beroepsonderwijs aan het Noorderpoortcollege.

 • Verenigingsnieuws Innovatie

  17 APRIL 2018

  Gemeente praat met ondernemers over toekomst Groningen: NextCity’

  Hoe kunnen we er voor zorgen dat Groningen groeit, maar tegelijkertijd leefbaar en aantrekkelijk blijft voor haar bewoners? Wat betekent deze ambitie voor ondernemers? Deze kwesties komen aan de orde tijdens gesprekken tussen de gemeente en ondernemers in het kader van het project Next City. Onlangs was er voor ondernemers van ondernemersvereniging VBNO zo’n bijeenkomst. Secretaris Bert Oost van de VBNO maakte er een (foto-) verslag van.

 • Verenigingsnieuws

  11 APRIL 2018

  Ondernemersvereniging VBZO: nieuwe naam

  De vereniging van en voor ondernemers aan de zuid-oostzijde van Groningen, VBZO, krijgt een nieuwe naam. Woensdag 25 april wordt deze  feestelijk onthuld, tijdens een algemene ledenvergadering.

 • Verenigingsnieuws

  09 APRIL 2018

  City Club stelt ondernemers aan als ‘Gastvrijheidsambassadeur’

  De Groningen City Club heeft 25 ondernemers aangesteld als ‘Gastvrijheidsambassadeur’ voor de binnenstad.

 • Verenigingsnieuws

  03 APRIL 2018

  Ontbijtbijeenkomst VBNO over ambitieuze plannen Groningen: ‘Next City’

  Bedrijvenvereniging VBNO organiseert maandag 16 april een bijzondere bijeenkomst. Het is niet alleen een ontbijtbijeenkomst, maar ook een informatiebijeenkomst gewijd aan de toekomstvisie van de gemeente Groningen op de stad Groningen: Next City. Hoewel de locatie nog niet bekend is kunnen belangstellenden zich er nu al vast voor aanmelden, dan hebben ze zich alvast verzekerd van een in alle opzichten voedzaam ontbijt. Aanmelden kan via deze link. Dus: meld u snel aan! (Lees verder)

 • Verenigingsnieuws Economie

  03 APRIL 2018

  Groningen-Zuid straks tweede winkel- en shopgebied Groningen ?

  Hoe kan Groningen-Zuid zich na de binnenstad, ontwikkelen tot het tweede winkel en shopgebied van Groningen? Dat is een van de vragen die aan de orde komen tijdens een bijzonder wijkdiner voor ondernemers uit Helpman, De Wijert en aan het Overwinningsplein op woensdagavond 18 april.

 • Verenigingsnieuws

  28 MAART 2018

  OZB-aanslag in nieuwe jas: was dát even schrikken!

  Met de aanslag gemeentelijke belastingen 2018 van het Noordelijk Belastingkantoor is verwarring in de postbussen terecht gekomen. Veel geadresseerden moesten even schrikken toen ze het bedrag onder de streep zagen staan dat betaald moet worden. Op de website van ondernemersvereniging VBNO een blog van secretaris Bert Oost waarin hij in gaat op de verwarring.

 • Verenigingsnieuws

  28 MAART 2018

  Nieuwe papieren Groninger Ondernemers Courant nu ook online te lezen

  De nieuwste editie van de papieren Groninger Ondernemers Courant is ook ditmaal weer online te lezen. In de courant staat het laatste economische nieuws uit Groningen. Ditmaal is er ook veel aandacht voor cybersecurity, OpenStad, duurzaamheid en natuurlijk de maatregelen die het bedrijfsleven neemt met het oog op de aanpak van de zuidelijke ringweg. Lees snel verder om de courant online door te bladeren en eventueel te delen!

 • Verenigingsnieuws

  23 MAART 2018

  Bedrijvenvereniging WEST in de groei

  Bedrijvenvereniging WEST trekt steeds meer leden. Onlangs werden maar liefst negentien vertegenwoordigers van ondernemingen uit het westelijke gedeelte van Groningen verwelkomd. Het gaat, zo meldt de Nieuwsflits van deze vereniging, om de volgende bedrijven:

 • Verenigingsnieuws

  21 MAART 2018

  Vacature bij bedrijvenvereniging VBNO

  De VBNO zoekt kandidaten voor de functie(s) van secretaris/verenigingsmanager.

 • Verenigingsnieuws

  13 MAART 2018

  Leden Groningen City Club: Logo of advertentie op ledscherm tijdens Bloemenjaarmarkt

  Tijdens de Bloemenjaarmarkt - vrijdag 30 maart – is het ongekend druk op Grote Markt, Vismarkt en de rest van de binnenstad. De Groningen City Club komt met een aanbod aan haar leden om zichtbaar te worden bij veel bezoekers. Zij kunnen hun logo of advertentie gratis laten plaatsen op het led-scherm.

 • Verenigingsnieuws

  12 MAART 2018

  Volledig vernieuwde AH Van der Heide aan de Rijksweg heropend

  Na een zeer ingrijpende verbouwing is Albert Heijn Van der Heide in Oosterhoogebrug weer open. Dat meldt de VBNO op haar website. De winkel van Hendrik Jan en Frits van der Heide jr. is na de renovatie van alle moderne gemakken voorzien, wat tot zeer enthousiaste reacties leidt van het winkelend publiek.

 • Verenigingsnieuws

  09 MAART 2018

  Dit is ‘m: het nieuwe logo van de VBNO

  Het nieuwe logo van de VBNO is ontworpen door grafisch ontwerper Johann van der Geest. Hij presenteerde het logo gisteren tijdens het bedrijfsbezoek van VBNO-leden aan het OTP in The Rock aan de Atoomweg.

 • Verenigingsnieuws

  08 MAART 2018

  Fietsstroken langs Atoomweg, herinrichting fietsoversteek in afwachting van financiering

  De Atoomweg op bedrijventerrein Hoendiep wordt op korte termijn voorzien van fietsstroken. Parkeren op straat is dan niet meer mogelijk. Met deze ingreep wordt het voor fietsers een stuk veiliger op de Atoomweg, een langgekoesterde wens van de ondernemers op Hoendiep. Uitvoering van een andere wens, de herinrichting van de fietsoversteek Atoomweg – Hoendiep, laat nog op zich wachten totdat de financiering rond is. Onacceptabel volgens Klaas Holtman, voorzitter van bedrijvenvereniging WEST: hij doet met instemming van de ondernemers op Hoendiep een dringend appèl op de gemeente om deze onveilige situatie zo snel mogelijk aan te pakken. 

 • Verenigingsnieuws

  06 MAART 2018

  VBZO-bijeenkomst Masterplan Sontplein op 12 maart bij Bauhaus

  Na de eerste succesvolle bijeenkomst voor ondernemers op en rond het Sontplein in januari organiseert VBZO een tweede bijeenkomst over de plannen rond het Sontplein op maandag 12 maart bij Bauhaus aan de Bornholmstraat.

 • Verenigingsnieuws

  05 MAART 2018

  Gezocht: Manager Stichting “Het Fonds Ondernemend Groningen” (m/v)

  Het Fonds Ondernemend Groningen is op zoek naar een manager (m/v). Het Fonds Ondernemend Groningen stimuleert en faciliteert ondernemers en bedrijvenverenigingen bij het ontwikkelen van plannen die bijdragen aan een economisch gezonde en aantrekkelijke gemeente Groningen. Het betreft een functie voor ca. 30 uur per maand. De Fondsmanager houdt zich onder meer bezig met het ondersteunen van bedrijvenverenigingen en het geven van adviezen.

 • Verenigingsnieuws

  02 MAART 2018

  WEST: 'Wil jij ook dat Hoendiep van betekenis blijft voor Groningen? Denk mee en help ons!'

  Bedrijvenvereniging WEST organiseert komende dinsdag samen met de gemeente een gebiedsbijeenkomst die helemaal in het teken staat van Hoendiep. De vereniging wil het gebied een flinke opknapbeurt geven.