• Duurzaamheid

  20 APRIL 2018

  Groot nationaal congres Bestuurskunde voor het eerst in Groningen - thema: energietransitie

  Op 15 en 16 mei vindt het Landelijk Congres der Bestuurskunde (LCB) voor het eerst in haar 18-jarige geschiedenis plaats in Groningen. Ruim 500 studenten, (young)professionals, wetenschappers en bestuurders uit heel Nederland zullen naar Groningen afreizen om aan dit congres deel te nemen. Geïnteresseerde Groningse ondernemers kunnen zich er nog veel inschrijven, via deze link 

 • Bereikbaarheid Duurzaamheid

  12 APRIL 2018

  VBZO voorloper met duurzame mobiliteit op Zuidoost (VIDEO)

  Een flitsende presentatie van oud-F1 coureur Robert Doornbos was de opmaat naar de officiële lancering van het VBZO-Mobiliteitsplan tijdens de speciale editie van de VBZO Academy. Zo’n 70 ondernemers konden de nieuwe elektrische VBZO-deelauto’s en deelfietsen uitproberen en een kijkje nemen in de nieuwe Kantoorbus. Wethouder Paul de Rook, die de eerste deelautopas in ontvangst nam namens de gemeente, was vol lof over de plannen van VBZO voor optimale bereikbaarheid en duurzaam vervoer op Zuidoost. 

 • Duurzaamheid

  11 APRIL 2018

  Eerste VBZO-deelautopas uitgereikt aan wethouder Paul de Rook

  Wethouder Paul de Rook ontving gisteren uit handen van VBZO-voorzitter Harry Marissen de allereerste pas voor de elektrische deelauto’s op bedrijvenpark Zuidoost. De elektrische deelauto’s zijn het eerste concrete resultaat van het ambitieuze VBZO-mobiliteitsplan voor Zuidoost, dat tijdens de VBZO Academy bij het Noorderpoort Automotive zijn aftrap kreeg. “Hiermee is VBZO de vooroploper en het eerste bedrijventerrein waar het bedrijfsleven zelf actief de bereikbaarheid slimmer, beter en handiger aanpakt. Felicitaties aan VBZO en alle partijen die hiervoor hun nek hebben uitgestoken.”