• Duurzaamheid

  23 JANUARI 2018

  Energieverbruik Groningse bedrijven ‘moet vijftig procent omlaag’

  Het college van B en W van Groningen heeft een ‘Actieplan Energiebesparing voor bedrijven’ ontwikkeld, dat deze week nog niet door de gemeenteraad, maar al wel in een raadscommissie Beheer en Verkeer zal worden besproken. Volgens dat plan zal het energieverbruik van bedrijven zeer fors naar beneden moeten.

 • Duurzaamheid

  18 JANUARI 2018

  Noord-Nederland met New Energy Coalition koploper energietransitie

  New Energy Coalition is hét kennis- en expertisecentrum voor energietransitie en komt voort uit de samenvoeging van drie organisaties die hun sporen op dit terrein al vele jaren hebben verdiend – de stichtingen Energy Valley, Energy Academy Europe en Energy Delta Institute. Gisteren presenteerde New Energy Coalition zich voor het eerst officieel aan het publiek. Dat gebeurde tijdens de nieuwjaarsreceptie in het Energy Academy-gebouw op de Zernike Campus Groningen met de onthulling van het nieuwe logo.

 • Economie Duurzaamheid

  15 JANUARI 2018

  Bloemenatelier "In de Roos" uit Groningen eerste gecertificeerd duurzame bloemist

  Bloemenatelier "In de Roos"- met vestigingen aan het Overwinningsplein en aan de Vismarkt - is de eerste gecertificeerd duurzame bloemist in Groningen en Friesland. Van het voorjaar startte de eigenaren Henk van der Veen en Jelmar Boterhoek met het behalen van het erkende certificaat Barometer Duurzame Bloemist van Stichting Milieukeur. Woensdag 10 januari sleepte In de Roos het zilveren keurmerklabel binnen.

 • Innovatie Duurzaamheid

  05 JANUARI 2018

  Pand ABN AMRO Grote Markt compleet verduurzaamd

  Burgemeester Peter den Oudsten van Groningen verricht donderdag 1 februari de officiële opening van het volledig gerenoveerde pand van ABN AMRO aan de Grote Markt 22 in Groningen.

 • Verenigingsnieuws Duurzaamheid

  03 JANUARI 2018

  VBZO: bedrijfsbezoek SUEZ en informatiebijeenkomst over unieke ‘afvalscan’ (30 jan)

  De vereniging Bedrijven Zuid Oost (VBZO) organiseert dinsdagavond 30 januari een bijeenkomst bij SUEZ. Dit bedrijf is specialist in afvalinzameling, afvaltransport en afvalverwerking. Tijdens de bijeenkomst krijgen leden informatie over het bedrijf, maar ook over een gratis afvalscan. Daarmee kunt u de mogelijkheden van uw bedrijf in kaart brengen, om van afvalstromen weer grondstoffen te maken en daarmee de uitstoot van CO2 te reduceren. Aanmelden voor dit event kan via deze link op de VBZO- website.

 • Duurzaamheid

  18 DECEMBER 2017

  Opening eerste RUG-zonnepanelenveld donderdag 21 december tijdens zonnewende

  Het eerste veld met zonnepanelen van de Rijksuniversiteit Groningen staat sinds kort op de noordpunt van de Zernike Campus Groningen. De officiële opening van dit eerste RUG-zonnepanelenveld wordt verricht door Jan de Jeu, vicevoorzitter Rijksuniversiteit Groningen, tijdens de zonnewende op 21 december 2017. Vanaf deze dag in het jaar schijnt de zon elke dag weer langer. Ook wordt tijdens de opening de naam van het veld onthuld.

 • Duurzaamheid

  04 DECEMBER 2017

  Vijftig Groningse ondernemers gezocht voor proefproject met duurzamer ondernemen

  De Groningen City Club is op zoek naar vijftig Groningse ondernemers die mee willen werken aan een proef, in samenwerking met Grunneger Power en de gemeente Groningen, om te onderzoeken hoe er aanzienlijk bespaard kan worden op de energielasten en hoe de duurzaamheid van Groningen daarmee bevorderd kan worden. Dat meldt het verenigingsblad CityScoop.