• Innovatie

  19 JANUARI 2018

  Eerste paal Bytesnet: Datalab en Datacentrum op Zernike Campus

  Het bedrijf Bytesnet heeft de eerste paal geslagen voor de bouw van een Datalab in combinatie met een datacentrum op de Zernikecampus in Groningen. Dat meldt de website Campus Groningen.

 • Innovatie

  19 JANUARI 2018

  Mooie Groningse innovaties mede dankzij Eurosonic Noorderslag

  Groningen staat deze dagen weer helemaal in het teken van Eurosonic Noorderslag. Naast de muziek levert dat ook mooie innovaties op door Groningse bedrijven, mede dankzij hun betrokkenheid bij ESNS. Founded in Groningen zet op zijn website vier Groningse voorbeelden in de spotlights die actief zijn op het snijvlak van muziek, technologie en festivals.

 • Innovatie

  18 JANUARI 2018

  Volop activiteiten in UMCG tijdens e-Health Week 2018

  Tijdens de nationale e-Health Week, van 22 tot en met 26 januari, organiseert het UMCG verschillende activiteiten rond het thema technologische vernieuwing in de zorg. Zo zijn er dagelijks op verschillende tijden en locaties kenniscafés en komt er bij de centrale fontein in het UMCG een 'Oooh! Dat is dus e-Health!-wall of fame', waar mensen in videoboodschappen kunnen vertellen over hun eigen ervaringen met zorgtechnologie.

 • Economie Innovatie

  12 JANUARI 2018

  Online-marketing bedrijf uit Groningen kiest nieuwe naam: Rocket Digital

  Ze groeien als kool. En de nieuwe naam die het Groningse online-marketing bedrijf In2search vandaag bekend heeft gemaakt, lijkt dat goed te symboliseren: Rocket Digital. Toch is deze nieuwe naam niet bedoeld om de eigen groei mee aan te geven maar wel de bij klanten beoogde omzetgroei. Vandaag, vrijdag, lanceerde dit jonge bedrijf uit de mediacentrale haar nieuwe naam in een opmerkelijke campagne.

 • Innovatie

  12 JANUARI 2018

  Eerste Hulp Bij IT-onderwijs door Groningse organisatie ITurnIT

  Het lijkt wel een EHBO-bus of een bijzondere ambulance: een opvallend busje van de Groningse organisatie ITurnIT. Deze organisatie helpt echter niet bij ongelukken, maar wel bij het bevorderen van kennis over ICT op Groningse scholen.

 • Innovatie Duurzaamheid

  05 JANUARI 2018

  Pand ABN AMRO Grote Markt compleet verduurzaamd

  Burgemeester Peter den Oudsten van Groningen verricht donderdag 1 februari de officiële opening van het volledig gerenoveerde pand van ABN AMRO aan de Grote Markt 22 in Groningen.

 • Economie Innovatie

  21 DECEMBER 2017

  IT bedrijven gezocht voor traineeship-plekken en adoptieprogramma studenten

  Er is momenteel een fors tekort aan IT-personeel. Maar er is een oplossing mogelijk om aan een deel van de vraag te voldoen: het aanbieden van traineeships en het al in een vroeg stadium ‘adopteren’ van studenten. Wanneer we dit in Groningen en de rest van het Noorden goed organiseren, kunnen we als noorden nóg aantrekkelijker worden als ICT-regio. Dat betoogt Fred Hassert, voorzitter van de organisatie Samenwerking Noord.

 • Innovatie

  08 DECEMBER 2017

  Hoogste punt van nieuwbouw Innovatiecentrum Avebe op Zernike Campus

  De nieuwbouw van het Innovatiecentrum voor Avebe op Zernike Campus Groningen heeft op 7 december haar hoogste punt bereikt. Aardappelzetmeelconcern Avebe zal in dit Innovatiecentrum haar afdeling R&D en Innovatie, met ruim 100 medewerkers, onderbrengen. Hiernaast wordt ook ruimte ingericht voor start-ups in de agrofood sector, genaamd; Innolab Biobased Economy. Bouwcombinatie BAM/Trebbe geeft aan dat de  oplevering van de nieuwbouw in het tweede kwartaal van 2018 plaatsvindt. 

 • Innovatie

  06 DECEMBER 2017

  Groningen Digital Business Centre krijgt anderhalve ton van provincie

  Het nieuwe Groningen Digital Business Centre (GDBC) krijgt van de provincie een subsidiebijdrage van 150.000 euro. Het onlangs gelanceerde kenniscentrum houdt zich bezig met innovatie en onderzoek naar digitaal ondernemen en stoomt professionals klaar voor een baan in de digitale sector. Het GDBC is opgericht door de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en de Noordelijke Online Ondernemers (NOO).

 • Economie Innovatie

  02 DECEMBER 2017

  Gronings online platform Tubbber lokt Amerikaanse zeilers naar Europa

  Tubbber, het innovatieve online platform voor de huur en verhuur van zeiljachten in de Middellandse Zee, is uitgeroepen tot één van de winnaars van het Oranje Handelsmissiefonds 2017. Met de steun van fondspartners ING, KLM, MKB Nederland en het Ministerie van Buitenlandse Zaken, wil het nog jonge Groningse bedrijf ook de Amerikaanse zeiler warm maken voor een watersportvakantie in Europese wateren

 • Economie Innovatie

  30 NOVEMBER 2017

  Innocore Pharmaceuticals uit Groningen wint Ondernemingsprijs 2017

  InnoCore Pharmaceuticals uit Groningen is winnaar van de Groninger Ondernemingsprijs 2017. De uitslag werd donderdagavond bekend gemaakt tijdens een bijeenkomst in Martiniplaza.

 • Innovatie

  29 NOVEMBER 2017

  SMC050 op 4 december: Artificial Intelligence, maar nu concreet!

  Waar is kunstmatige intelligentie wel en niet geschikt voor? Waar wordt het al ingezet? Deze en andere vragen komen aan bod tijdens de Smc050-bijeenkomst op 4 december. Dataprovider, Target Holding en Alledaags vertellen over hun eigen ervaring met AI. Spreker is Jasper Wognum van Braincreators.

 • Economie Innovatie

  29 NOVEMBER 2017

  Startup Now: evenement voor starters in The Big Building (maandag 4 december)

  Altijd al plannen gehad om voor jezelf te beginnen, maar het komt er maar niet van? Laat je dan inspireren tijdens het evenement Startup Now op maandag 4 december in The Big Building. Enkele zeer succesvolle jonge Groningse ondernemers zorgen er mogelijk voor inspiratie en vertellen er hoe zíj het aanpakten.