• Economie

  23 JANUARI 2018

  Het succes van Groningse software: start-up Simplicate groeit met 141%

  Software start-up Simplicate is in één jaar tijd ruim twee keer zo groot geworden: in omzet, klanten én medewerkers. De inkomsten van het Groningse bedrijf groeiden in 2017 explosief, met maar liefst 141%. Het aantal klanten verdubbelde, net als het aantal collega’s bij de ontwikkelaar van zakelijke alles-in-1-software. ‘We zijn eigenlijk geen start-up meer.’

 • Economie

  22 JANUARI 2018

  Onderzoek overdracht familiebedrijven in Groningen - deelnemers gezocht

  De gemeente Groningen is geïnteresseerd in overdrachten (c.q. overnames) van familiebedrijven in de gemeente. Daarom is de gemeente de samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen aangegaan. Om de situatie omtrent bedrijfsoverdrachten van familiebedrijven in de gemeente Groningen in kaart te brengen, heeft het RUG-expertisecentrum Vinci een enquête ontworpen. De onderzoekers vragen u om deze enquête in te vullen. Dit zal ongeveer 10 minuten in beslag nemen.

 • Economie

  17 JANUARI 2018

  Netwerk Noord: netwerkbijeenkomst met topcoach Olympische sporters

  Netwerk Noord organiseert donderdag 25 januari van ’s middags vier tot ’s avonds zes uur in de stad Groningen haar eerste netwerkbijeenkomst.

 • Economie

  16 JANUARI 2018

  15 Miljoen RIG-subsidie vanaf 7 februari beschikbaar voor bedrijven op Zernike Campus en in Eemsdelta

  De provincie organiseert donderdag 18 januari een open informatiesessie voor geïnteresseerde bedrijven en subsidieadviseurs over de RIG-subsidie, de Regionale Investeringssteun Groningen. Vanaf 7 februari 2018 kunnen bestaande en nieuwe bedrijven op Zernike Campus Groningen en in de Eemsdelta weer een beroep doen op de RIG, dan gaat de vierde tranche van de regeling van start. Daarmee komt de laatste 15 miljoen euro vrij van de in totaal beschikbare 40 miljoen. Dit meldt Campus Groningen op zijn website.

 • Economie Duurzaamheid

  15 JANUARI 2018

  Bloemenatelier "In de Roos" uit Groningen eerste gecertificeerd duurzame bloemist

  Bloemenatelier "In de Roos"- met vestigingen aan het Overwinningsplein en aan de Vismarkt - is de eerste gecertificeerd duurzame bloemist in Groningen en Friesland. Van het voorjaar startte de eigenaren Henk van der Veen en Jelmar Boterhoek met het behalen van het erkende certificaat Barometer Duurzame Bloemist van Stichting Milieukeur. Woensdag 10 januari sleepte In de Roos het zilveren keurmerklabel binnen.

 • Economie

  15 JANUARI 2018

  Pitch Economic Board - deelnemers kunnen € 20.000 euro winnen

  Economic Board Groningen (EBG) houdt woensdag 21 februari haar eerste ‘EBG Pitch’ van dit jaar. Het pitchevenement staat dit keer volledig in het teken van recreatie, toerisme en vrijetijdseconomie. Studenten en ondernemers pitchen hun idee aan jury en publiek, die vervolgens allebei stemmen wie er met het grootste bedrag vandoor gaat en zijn of haar plannen waar kan maken. EBG stelt € 20.000 aan prijzengeld beschikbaar.

 • Economie Innovatie

  12 JANUARI 2018

  Online-marketing bedrijf uit Groningen kiest nieuwe naam: Rocket Digital

  Ze groeien als kool. En de nieuwe naam die het Groningse online-marketing bedrijf In2search vandaag bekend heeft gemaakt, lijkt dat goed te symboliseren: Rocket Digital. Toch is deze nieuwe naam niet bedoeld om de eigen groei mee aan te geven maar wel de bij klanten beoogde omzetgroei. Vandaag, vrijdag, lanceerde dit jonge bedrijf uit de mediacentrale haar nieuwe naam in een opmerkelijke campagne.

 • Economie

  11 JANUARI 2018

  TopDutch wint Langmanprijs 2017 met Tesla-campagne

  Tijdens de Nieuwjaarsreceptie Noord-Nederland in MartiniPlaza is de winnaar van de Langmanprijs bekendgemaakt. TopDutch, met zijn onorthodoxe Tesla-campagne, is uitgeroepen tot meest Noordkrachtige organisatie van 2017. Dit samenwerkingsverband van noordelijke ondernemers en bestuurders zet Noord-Nederland neer als ideale vestigingsplek voor de toekomstige fabriek van Tesla.

 • Economie

  09 JANUARI 2018

  Miljoenen voor bedrijven Zernike Science Park en Eemsdelta

  Bedrijven op het Zernike Science Park en in de Eemsdelta kunnen vanaf 7 februari weer een beroep doen op een bijzondere subsidieregeling. Het gaat om de zogenaamde ‘Regionale Investeringssteun Groningen’ (RIG). De Groningse gedeputeerde voor economische zaken Patrick Brouns (CDA) maakte dinsdagmiddag tijdens een persconferentie in het provinciehuis bekend dat er opnieuw vijftien miljoen euro vrij komt voor deze regeling. De regeling moet onder meer de vergroening van de (chemische) industrie bevorderen.

 • Economie

  08 JANUARI 2018

  Kantoortuin funest voor mentale gezondheid? WAT VINDT U??

  Enkele jaren geleden werden kantoortuinen helemaal hip. Maar nu klinken er andere geluiden. Volgens gezondheidszorgpsycholoog Ulrika Leons zijn kantoortuinen helemaal niet zo geweldig, want mensen kunnen zich er haast niet concentreren. HEEFT U ERVARINGEN? Deel ze met ons! Hoe denken we in Groningen over kantoortuinen?

 • Economie

  07 JANUARI 2018

  Nieuwjaarswandeling Commercieele Club Groningen

  Groningse ondernemers zijn het jaar 2018 gezond gestart. Althans: zeker die leden van de Commercieele Club Groningen en de Jongeren Commerciële Club Groningen die zondagmorgen deelnamen aan een Nieuwjaarswandeling.

 • Economie

  05 JANUARI 2018

  Lezing: "Huurrecht winkelruimte: de stand van zaken"

  Dinsdagavond 6 februari 2018 houdt De Haan Advocaten & Notarissen een huurrechtlezing speciaal voor huurders detailhandel in de stad Groningen. Mede aan de hand van recente gerechtelijke uitspraken zullen mr. Pieter Huitema en mr. Ruud Glas, beiden gespecialiseerd advocaat in het huurrecht, u tips en informatie geven als huurder van bedrijfsruimte.

 • Economie

  30 DECEMBER 2017

  3D lichtinstallatie op de Vismarkt met ‘Digitaal vuurwerk’

  Groningen heeft een Europese primeur met digitaal vuurwerk. Dat is te danken aan een samenwerking tussen de gemeente Groningen en de Groningen City Club.

 • Economie Innovatie

  21 DECEMBER 2017

  IT bedrijven gezocht voor traineeship-plekken en adoptieprogramma studenten

  Er is momenteel een fors tekort aan IT-personeel. Maar er is een oplossing mogelijk om aan een deel van de vraag te voldoen: het aanbieden van traineeships en het al in een vroeg stadium ‘adopteren’ van studenten. Wanneer we dit in Groningen en de rest van het Noorden goed organiseren, kunnen we als noorden nóg aantrekkelijker worden als ICT-regio. Dat betoogt Fred Hassert, voorzitter van de organisatie Samenwerking Noord.

 • Economie

  18 DECEMBER 2017

  Groningen Airport Eelde behaalt passagiersrecord

  Groningen Airport Eelde heeft een nieuw passagiersrecord behaald.  Maandag kwam de 220.605e passagier aan op de luchthaven. Hiermee is het oude record, dat stamt uit 2015, verbroken. De passagier vliegt naar Londen en werd feestelijk onthaald op de luchthaven.

 • Economie

  18 DECEMBER 2017

  Ook Westerhaven krijgt eigen ondernemersvereniging

  Nadat eerder deze maand al de ondernemers in de Herestraat en de Vismarkt Zuidzijde zich hebben verenigd, zijn dinsdag 19 december aanstaande de ondernemers van de Westerhaven aan de beurt. Met ondersteuning van de Groningen City Club zal op deze dag ‘Ondernemersvereniging Westerhavengebied en omgeving’ formeel worden opgericht. Met de oprichting van de vereniging trachten de gezamenlijke ondernemers verdere stappen te zetten in het creëren van een nog aantrekkelijker winkelgebied.

 • Economie

  14 DECEMBER 2017

  ‘Campus Groningen uithangbord van dynamische en ambitieuze Stad’

  “Mooi om te constateren dat alle partijen van de Campus Groningen vanmiddag vertegenwoordigd zijn: ondernemers van de Zernike Campus en van de Healthy Ageing Campus, de RuG en de Hanzehogeschool, het UMCG, studenten en de bedrijvenvereniging West. Dit laat zien dat we als één Campus echt een community zijn.” Zo heette Edward van der Meer, managing director van Campus Groningen, de vele aanwezigen afgelopen middag welkom op de kerstborrel van Campus Groningen op de binnenplaats van Start-up City aan de Kadijk op Zernike.

 • Economie

  14 DECEMBER 2017

  ‘Applaus voor Groningen City Club’

  ‘De Groningen City Club heeft applaus verdiend!’. Dat zei gisteravond wethouder Joost van Keulen (VVD) van economische zaken.

 • Economie

  14 DECEMBER 2017

  Leegstand winkels Groningen nu “extreem laag”

  De leegstand bij winkelpanden in Groningen is “extreem laag”. Dat meldde gisteravond Eric Bos, voorzitter van de Groningen City Club. Hij sprak tijdens een Kerstbijeenkomst van deze ondernemersvereniging op de Grote Markt.

 • Economie

  12 DECEMBER 2017

  Minister Eric Wiebes speciale gast tijdens Nieuwjaarsreceptie Noord-Nederland

  Minister Eric Wiebes is woensdag 10 januari 2018 de ‘hoofdgast’ tijdens de Nieuwjaarsreceptie Noord-Nederland. Dat is een receptie in Martiniplaza waar Groningse en andere noordelijke ondernemers én bestuurders elkaar kunnen ontmoeten en elkaar de beste wensen kunnen doen toekomen.

 • Economie

  05 DECEMBER 2017

  TalentPlus voor werkzoekende 45+ers uit Groningen

  Actief bezig zijn om terug te keren in het arbeidsproces. Werkzoekende 45+ers met een HBO/WO-werk-en-denkniveau zijn daar wekelijks mee aan de slag. Dat doen ze door sollicitatievaardigheden te verbeteren, social media nog beter leren in te zetten, kennis te maken met ondernemers of de mogelijkheden van een carrièreomslag te onderzoeken. TalentPlus Groningen, één van de afdelingen, is sinds 15 november verdubbeld in ledenaantal. Dit geeft aan dat er behoefte bestaat aan een organisatie van gelijkgestemden.