• Economie

  19 JULI 2018

  Drie Commercieele Clubs in Groningen bundelen krachten

  Drie Commercieele Clubs in Groningen gaan steeds inniger samenwerken. Het betreft de Commercieele Club Groningen, de Jongeren Commerciële Club (JCC) en Commerciële Club Groningen Senioren.

 • Economie

  12 JULI 2018

  Groot fashionevent op 22 september: ‘050&Mode’ - Bedrijven kunnen zich nog aanmelden!

  Groningen staat op 22 september opnieuw volledig in het teken van mode. Op die dag wordt de 2018-editie van fashionevent 050&Mode georganiseerd! Ter gelegenheid daarvan is er een uniek magazine in de maak, met een overzicht van een groot aantal Groningse modezaken. Bedrijven die er ook in willen staan maar nog niet zijn benaderd, kunnen contact opnemen met Bettie van Veen.

 • Economie

  11 JULI 2018

  Cursus Duits voor Groningse bedrijven succes

  Een cursus Duits voor medewerkers van winkels of andere bedrijven in Groningen is een groot succes. Gisteren kregen kandidaten die een speciale cursus met goed gevolg hadden afgelegd bij lerares Anky de Wilde van het Noorderpoortcollege, een bijzonder certificaat. Dankzij de cursus, een initiatief van de Groninger Retail Academy en de Groningen City Club, kunnen Duitse klanten nu in hun eigen taal te woord worden gestaan, en dat blijken de Duitse oosterburen zeer te waarderen.

 • Economie

  10 JULI 2018

  Feithhuis in de race voor Publieksprijs Koffie Top 100 2018 – Stemmen kan nog!

  Het Groningse restaurant ’t Feithhuis is in de race voor de Publieksprijs van de Koffie Top 100. Het Groningse bedrijf zou dan de opvolger kunnen worden van Doppio Espresso uit Joure. Stemmen kan via deze link: voor de Publieksprijs Koffie Top 100.

 • Economie

  06 JULI 2018

  Donar sluit contract met kledingsponsor Macron

  Het Italiaanse sportmerk Macron is de komende drie seizoenen de kledingsponsor van Donar. Vandaag zijn de contracten getekend bij het hoofdkantoor van Macron in de Italiaanse stad Bologna.

 • Economie

  06 JULI 2018

  SMC050 op maandag 9 juli over innovatie in China, China, China …

  De bijeenkomst op 9 juli van SMC050 staat volledig in het teken van China. Ed Sander komt vertellen over digitale innovatie en nieuwe retail concepten in China. Een nieuwe en verrassende kijk op e-commerce, clicks and bricks, mobile, Wechat en aanverwanten. Rogier Creemers legt helder het sociale kredietsysteem uit. Dat blijkt meerdere vormen en meerdere lagen te hebben. Vaak helemaal niet zoals dat in westerse media wordt weergegeven.

 • Economie

  05 JULI 2018

  Drukte bij ‘palingparty’ Commercieele Club Groningen

  Het was een drukte van belang gistermiddag in het clubgebouw van zeilvereniging VWDTP aan de Meerweg aan de rand van het Paterswoldemeer. Daar organiseerde de Commercieele Club Groningen haar traditionele palingparty. Dat is een evenement waarmee deze netwerkvereniging als het ware het eerste deel van het seizoen afrondt waarna de vakantietijd aanbreekt.

 • Economie

  03 JULI 2018

  Internetbedrijf Youwe wil in Groningen aantal medewerkers verdubbelen

  Het internetbedrijf Youwe heeft aan de Stationsweg in Groningen een nieuwe lokatie in gebruik genomen. Het bedrijf kondigde bij de officiele opening van het pand door wethoyder Joost van Keulen aan het aantal medewerkers de komende tijd te willen verdubbelen.

 • Economie

  03 JULI 2018

  Ludina Terras 'beste van de provincie Groningen'

  Het Ludina terras bij de Ebbingebrug is uitgeroepen tot beste terras in Stad én provincie Groningen.

 • Economie

  02 JULI 2018

  Ondernemers welkom op EBF - grootste studentencongres van Nederland

  Groningse ondernemers zijn van harte welkom bij het EBF congres, het grootste studentencongres van Nederland, dat dit jaar op 4 en 5 oktober wordt gehouden. Dit congres kan zeer interessant zijn voor Groningse ondernemers op zoek naar nieuw talent. Bovendien is het congres zeer informatief, en gewijd aan Blockchain. Lees hieronder de uitnodiging aan Groningse ondernemers voor deelname aan dit congres.

 • Economie

  29 JUNI 2018

  Noordlease en Leasevisie samen verder als Hitachi Capital Mobility

  De twee leasemaatschappijen Noordlease (Groningen) en Leasevisie (Rotterdam en Heerhugowaard) gaan per 1 juli samen verder als Hitachi Capital Mobility Netherlands B.V. (Hitachi Mobility), dochteronderneming van Hitachi Capital Corporation in Japan

 • Economie

  28 JUNI 2018

  'Bedrijvige Groningers' - Directieteam Noordlease Holding compleet

  Met het aantrekken van Koen Jansen (52) is het directieteam van Noordlease Holding, met de labels Noordlease en Leasevisie, volledig. (Heeft u ook personele wijzigingen uit het Groningse bedrijfsleven? Mail ze ons: info@groc.nl, liefst met een foto, ovv: Bedrijvige Groningers. Lees verder voor info over Noordlease).

 • Economie

  21 JUNI 2018

  Commercieele Clubs Groningen: haringparty in nieuwe Strandpaviljoen

  Drie Commerciële Clubs uit Groningen hebben donderdag aan de oevers van het Paterswoldse Meer de eerste dag van de zomer gevierd met een traditionele haringparty. Dat gebeurde op initiatief van de Commercieele Club Groningen - senioren, die al sinds 1985 de ‘Cees van Muylwijck Haringparty’ organiseert.

 • Economie Innovatie

  21 JUNI 2018

  Deze tien bedrijven maken kans op de Groninger Ondernemingsprijs 2018

  De jury van de Groninger Ondernemingsprijs heeft tien genomineerden bekend gemaakt voor de verkiezing van dit jaar. Wil je weten wie dat zijn? Lees dan snel verder!

 • Economie

  18 JUNI 2018

  Bouw WestCord hotel Grote Markt dinsdag officieel van start

  Het zal ongetwijfeld een van de meest besproken ontwerpen voor een nieuw hotel van Groningen worden: het WestCord hotel aan de Grote Markt oost-zijde.

 • Economie

  14 JUNI 2018

  Nog 69 miljoen in de pot voor stimuleren innovatie in het mkb

  Het aantal ondernemers dat in 2017 in Groningen en de rest van Noord-Nederland gebruik maakte van een EFRO-subsidie (Europees Fonds Regionale Ontwikkeling) is sterk gestegen (30%). Inmiddels is door dit Innovatieprogramma 90 miljoen euro aan investeringen uitgelokt voor innovatie en versterking van de noordelijke economie. In totaal ontvingen in 2017 378 mkb-bedrijven Europese subsidie. Binnen dit programma is tot 2020 nog 69 miljoen euro beschikbaar voor innovatie.
   

 • Economie

  12 JUNI 2018

  Europese topambtenaar: ‘Binnenstad van Groningen is voorbeeld voor Europa’

  De binnenstad van Groningen is een voorbeeld voor soortgelijke andere steden in Europa. Dat zegt de Franse topambtenaar Bernard Morvan na een bezoek aan het centrum. De president van de Franse organisatie voor de detailhandel kwam naar Groningen om met eigen ogen te zien wat de binnenstad uniek maakt. De Fransman was eerder dit jaar al onder de indruk van een presentatie van wethouder Joost van Keulen bij de Europese Unie in Brussel.

   

 • Economie

  11 JUNI 2018

  Spellenzaak Wirwar in Groningen levert duízenden spelletjes

  Bang voor concurrentie van digitale games is ze helemaal niet. Integendeel: mede dankzij de game-industrie is er nu ook weer veel belangstelling voor de ‘ouderwetse’ gezelschapsspelletjes. Dat merkt eigenaresse Kim Hoetjes van spellen- en puzzelzaak Wirwar in de Oude Kijk in ’t Jatstraat.

 • Economie

  06 JUNI 2018

  Esther de Boer beste Personal Trainer Groningen

  Tijdens de Dutch Fitness Awards in de evenementenhal in Gorinchem is Esther de Boer van The Body Buddy uitgeroepen tot de beste Personal Trainer van de provincie Groningen.

 • Economie

  05 JUNI 2018

  Campus Groningen snelst groeiende Campus van Nederland

  Campus Groningen is in nog geen zes jaar tijd uitgegroeid van startende campus tot een van de grootste volwassen campussen van nationaal belang in 2018. Daarnaast is Campus Groningen de snelst groeiende campus in Nederland en de op een na grootste campus qua totale werkgelegenheid. Dit blijkt uit het vandaag verschenen rapport van het adviesbureau Buck Consultants International (BCI), dat is opgesteld in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en het Netwerk Kennissteden Nederland.

 • Economie

  04 JUNI 2018

  Dinsdag bijeenkomst voor ondernemers over 'Gouden tijden voor Groningen'

  Er zullen gouden tijden aanbreken voor Groningen als we elkaar nog beter weten te vinden en nauwer samenwerken. Dat vindt Marketing Groningen. Daarom deelt de Groningse organisatie voor regiomarketing op 5 juni haar visie voor de komende jaren graag met alle ondernemers uit de stad.