• Bereikbaarheid

  16 JANUARI 2018

  Aanpak Ring Zuid: voorbereiding aanleg tijdelijke weg bij Meeuwerderbaan en Esperantostraat

  Bij de Meeuwerderbaan en de Esperantostraat gaat Combinatie Herepoort de komende tijd flink aan de slag met de voorbereiding van de tijdelijke weg. De aanleg daarvan start naar verwachting eind maart. Daarvoor moet eerst riolering worden verlegd. Daarna wordt de voormalige toerit naar de zuidelijke ringweg afgebroken en wordt een grondwal gebouwd. Voor het verkeer is de Meeuwerderbaan vanaf 22 januari tot en met 16 februari 2018 dicht. Het ‘gouden fietstunneltje’ tussen De Linie en de Oosterpoort gaat vanaf eind maart definitief dicht. Fietsers kunnen gebruikmaken van het Oude Winschoterdiep en de Verlengde Lodewijkstraat.

 • Bereikbaarheid

  10 JANUARI 2018

  Provincie blij met groen licht bomenkap zuidelijke ringweg

  De Raad van State heeft het licht op groen gezet voor voorbereidende werkzaamheden voor de aanpak van de zuidelijke ringweg. Gedeputeerde Fleur Gräper (D66) van verkeer liet vanmorgen weten zeer ingenomen te zijn met de uitspraak. Overigens toonde ze respect voor de Vleermuizenwerkgroep die bomenkap had aangevochten. ‘Zij komen op voor de belangen van vleermuizen. Maar wij hebben nu eenmaal meerdere belangen af te wegen. In elk geval hoop ik dat we in dialoog kunnen blijven: zo kunnen we elkaar versterken’, aldus de gedeputeerde

 • Bereikbaarheid

  03 JANUARI 2018

  Stremmingen Kempkensberg vanaf maandag 8 januari vanwege werk aan riolering

  Van maandag 8 januari tot en met vrijdag 2 februari en in het weekend van 16 februari voert Combinatie Herepoort rioleringswerkzaamheden uit in de Kempkensberg. Er wordt gewerkt tussen de Hereweg en de oprit naar de zuidelijke ringweg. Vanwege de werkzaamheden zijn er verschillende stremmingen voor het verkeer.

 • Bereikbaarheid

  13 DECEMBER 2017

  Uitspraak Raad van State: Combinatie Herepoort mag bomen kappen ten oosten van het spoor

  Combinatie Herepoort is begonnen met het kappen van bomen op de taluds van de ringweg ten oosten van het spoor ter voorbereiding op de ombouw van de zuidelijke ringweg. Gisteren vond de zitting bij de Raad van State plaats over vijf omgevingsvergunningen voor bomenkap, namelijk in het gebied bij de Julianavijver en op de taluds van de ringweg bij de toekomstige verdiepte ligging. De Vleermuiswerkgroep Groningen (VWG) en de Natuur en Milieufederatie waren hiertegen in beroep gegaan. Vooruitlopend op de uitspraak in deze zaak had de Raad van State op 13 november 2017 vier van de vijf vergunningen geschorst. Gisteren heeft de Raad van State de schorsing van bijna de helft van deze vergunningen opgeheven. Dit betekent dat Combinatie Herepoort de bomen in het gebied ten oosten van het spoor mag kappen.

 • Bereikbaarheid

  12 DECEMBER 2017

  Bedrijven in Stad krijgen bezoek van Groningen Bereikbaar

  Bedrijven en werknemers in Groningen kunnen zich op hun eigen bedrijventerrein laten informeren over de komende, grootschalige werkzaamheden aan weg en spoor. Medewerkers van Groningen Bereikbaar bezoeken tussen 12 en 20 december met een mobiele koffiebar en de nieuwe krant de bedrijventerreinen in de stad. Zo willen ze bedrijven attenderen op de impact van de werkzaamheden en de mogelijkheden om met maatregelen hinder te beperken.

 • Bereikbaarheid

  11 DECEMBER 2017

  Groningen Bereikbaar geeft dinsdag startschot voor MKB Roadshow

  Groningen Bereikbaar begint dinsdag 12 december om 14:00 uur bij Century Autogroep aan de Bornholmstraat met hun MKB Roadshow. Ondernemers en werknemers in Groningen kunnen zich op hun eigen bedrijventerrein laten informeren over de komende, grootschalige werkzaamheden aan weg en spoor. 

 • Bereikbaarheid

  08 DECEMBER 2017

  Aanpak Ring Zuid: nieuwe toe- en afrit voor bussen bij P+R Hoogkerk

  Vanmiddag zijn de nieuwe toerit en afrit voor bussen bij P+R Hoogkerk opengesteld. Hiermee ontstaat een kortere en veiligere route voor de bussen die via de A7 van de stad Groningen naar P+R Hoogkerk rijden, en omgekeerd. De aanleg van de toe- en afrit is een van de eerste concrete resultaten van Aanpak Ring Zuid. Aanstaande zondag 10 december, bij het ingaan van de nieuwe dienstregeling, worden de toe- en afrit in gebruik genomen.

 • Bereikbaarheid

  04 DECEMBER 2017

  Voys en Spindle zetten stichting op om 48% van de wereld online te brengen

  Telecombedrijf Voys en softwareontwikkelaar Devhouse Spindle zetten een stichting op om ongelijkheid wegens gebrek aan toegang tot vrije communicatie te verhelpen. “In 2002 heb ik in Haïti ervaren wat de impact is van het niet hebben van toegang tot informatie en communicatie op een maatschappij en inwoners. Daar ontstond de droom om dit aan te pakken. Toen ik terugkwam heb ik Voys opgericht, met in mijn achterhoofd dat ik deze mensen wil helpen aan vrije communicatie. Nu zijn we groot genoeg om hierin écht wat te betekenen.” aldus Mark Vletter, eigenaar van Voys.

 • Bereikbaarheid

  01 DECEMBER 2017

  Nieuwe op- en afritten Ring West nabij Vesta Woonforum

  Wethouder Paul de Rook opende gisteren de nieuwe op- en afritten van Ring West nabij Vesta Woonforum, door een boom te planten ter hoogte van het Woonforum. De op- en afritten zijn aangepast om verkeersveiligheid te verbeteren.