• Bereikbaarheid

  20 JULI 2018

  Gerrit Krolbrug dicht voor autoverkeer van 23 juli tot en met 6 augustus

  De Gerrit Krolbrug aan het einde van de Korreweg is van maandag 23 juli tot en met maandag 6 augustus gestremd voor autoverkeer. De brug krijgt een opknapbeurt. De fiets- en voetgangersbruggen naast de Gerrit Krolbrug blijven wel beschikbaar.

 • Bereikbaarheid

  13 JULI 2018

  Subsidie voor aanpassen winkelentree voor rolstoelen

  Er is subsidie beschikbaar voor winkels in Groningen die hun entree zodanig willen aanpassen dat klanten met een rolstoel er ook gemakkelijk in kunnen, zo meldt de Groningen City Club in haar nieuwsbrief.

 • Bereikbaarheid

  07 JULI 2018

  Álles over omleidingen, files en bereikbaarheid komende tijd in speciale krant voor Groningse bedrijven

  De komende periode wordt er volop gewerkt aan de zuidelijke ringweg in Groningen. Daarnaast wordt er aan vele andere projecten in en rond de stad gewerkt. Samenwerkingsorganisatie Groningen Bereikbaar brengt deze week de twaalfde krant uit met onder andere informatie over werkzaamheden aan weg en spoor. Om ook het bedrijfsleven hiervan goed op de hoogte te brengen, worden de kranten bij bedrijven in de stad bezorgd.

 • Bereikbaarheid

  06 JULI 2018

  (VIDEO) P+R Meerstad: speciale kluizen voor bedrijven en onderwijs

  Voor Groningse bedrijven en het onderwijs zijn er speciale voorzieningen bij de vrijdagmorgen 6 juli officieel geopende P+R Meerstad. Er zijn namelijk beveiligde stallingen voor e-bikes en andere fietsen.

 • Bereikbaarheid

  05 JULI 2018

  Inloopbijeenkomst over Ringweg West en Reitdiepzone op maandag 9 juli

  Nu al meedenken over de Ring West van de toekomst? Kom dan naar de inloopbijeenkomst op maandag 9 juli in de Stadskerk, Friesestraatweg 221 tussen 19.30 en 21.30 uur! Ook is er deze avond informatie over de Reitdiepzone.

 • Bereikbaarheid

  03 JULI 2018

  Inloopbijeenkomsten dinsdag 3 en woensdag 4 juli over zomerstremmingen zuidelijke ringweg

  Van vrijdag 6 juli 22.00 uur tot maandag 9 juli 6.00 uur is de noordbaan van de zuidelijke ringweg, Hoogezand richting Drachten, gestremd tussen het knooppunt Euvelgunne en het Julianaplein. Van 20 juli tot en met 24 augustus is de zuidelijke ringweg afgesloten in de richting Hoogezand, tussen het Julianaplein en de Europaweg.

 • Bereikbaarheid

  25 JUNI 2018

  Vrees voor groot file-probleem Stad direct na zomervakantie vanaf 2 september

  ‘Bij veel bedrijven in Groningen en hun medewerkers lijkt nog onvoldoende door te dringen dat de stad vanaf 2 september écht lastig bereikbaar zal worden door werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg. Het gevoel van urgentie ontbreekt. Maar het wordt nu écht hoog tijd dat bedrijven zich daar op gaan instellen.’ Deze boodschap kregen leden van Bedrijvenvereniging WEST vanmorgen tijdens een informatiebijeenkomst, georganiseerd samen met de gemeente Groningen.

 • Bereikbaarheid

  30 MEI 2018

  Slim onderweg met de Campus Cycle: proef deelfietsen P+R Reitdiep van start (VIDEO)

  Snel en eenvoudig van de P+R Reitdiep naar Zernike Campus of elders in de stad: dat kan voortaan met een Campus Cycle. Op dinsdag 29 mei is een proef met 15 deelfietsen (Campus Cycles) van start gegaan in het bijzijn van gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk, wethouder Paul de Rook en Wilko Huyink, directeur Groningen Bereikbaar.

 • Bereikbaarheid

  29 MEI 2018

  Ontbijt voor fietsers naar Groningen op landelijke 'Fiets naar je Werk Dag'

  In het kader van de landelijke ‘Fiets naar je Werk Dag’ worden fietsers op weg naar de stad Groningen donderdagochtend 31 mei vanaf 7:30 uur verrast met een ontbijtje. Ze ontvangen een krentenbol, en wie tijd heeft kan afstappen voor verse koffie.

 • Bereikbaarheid

  24 MEI 2018

  Slimme deelfietsen tussen Campus Groningen en P+R Reitdiep

  Campus Groningen lanceert op 29 mei een pilot met 15 deelfietsen voor Zernike Campus op P+R Reitdiep. Campus Groningen werkt met haar partners constant aan de bereikbaarheid van de Campus met nieuwe innovaties en slimme mobiliteitsprojecten zoals deze deelfietsen.