• Leefbaarheid

  18 JANUARI 2018

  Groningen weer centrum van de Europese popscene tijdens Eurosonic Noorderslag

  Het is weer zover: vrijwel de gehele Europese popmuziekkaravaan slaat vier dagen lang zijn tenten op in Groningen. Maar het is niet alleen de muziekindustrie voor wie Eurosonic Noorderslag een jaarlijks hoogtepunt is: dankzij Eurosonic Air, het gratis toegankelijke festival op de Grote Markt, is er ook voor stadjers, studenten, boeren en buitenlui van alles te beleven.

 • Leefbaarheid

  16 JANUARI 2018

  ‘IJshockeyers GIJS hebben een héel groot hart!’ – clinic voor Beatrixkinderziekenhuis

  IJshockeyers van GIJS geven woensdag een clinic voor ernstig zieke kinderen in het Beatrixkinderziekenhuis in het UMCG. De contacten tussen de ijshockeyers werden ooit gelegd door de Groningen City Club. Maar de ijshockeyers zijn zó begaan met het lot van deze kinderen dat ze nu uit zichzelf het initiatief hebben genomen tot de clinic. Grace Bregman van de Groningen City Club schrijft in onderstaand blog hóe mooi het is dat ook sportverenigingen maatschappelijk verantwoord actief zijn.

 • Leefbaarheid

  09 JANUARI 2018

  Uitreiking Popprijs 2017 tijdens Noorderslag: 20 januari

  De Popprijs, de meest prestigieuze prijs voor Nederlandse popmuziek, wordt zaterdag 20 januari 2018 tijdens Noorderslag in Groningen voor de 32ste keer uitgereikt. De Popprijswinnaar is altijd een goed bewaard geheim en het is dan ook nog niet bekend welke artiest wordt toegevoegd aan het selecte rijtje Popprijswinnaars.

 • Leefbaarheid

  02 JANUARI 2018

  De Laatste boer van Euvelgunne (Thies Dijkhuis) genomineerd voor Beste Groninger Film

  De documentaire over de bekende Groningse boer en VBZO-lid Thies Dijkhuis is genomineerd voor de Beste Groninger Film 2017. De documentaire 'De Laatste boer van Euvelgunne' van filmmaker Tom Tieman is genomineerd in de categorie 'non-fictie'. Ook De Stille Beving is in die categorie genomineerd

 • Leefbaarheid

  21 DECEMBER 2017

  Ook dit jaar Eurosonic Air op de Grote Markt

  Geen kaartjes voor Eurosonic Noorderslag weten te bemachtigen? Niet getreurd, want ook dit jaar is er een gratis te bezoeken muziekfestival op de Grote Markt: Eurosonic Air. Zowel donderdag en vrijdag als zaterdagmiddag zijn hier verschillende acts en artiesten te zien, waaronder Tim Knol.

 • Economie Leefbaarheid

  01 DECEMBER 2017

  Sluiting tippelzone Bornholmstraat in maart 2019

  De gemeente Groningen heeft besloten de tippelzone definitief te sluiten op 31 maart 2019 na overleg met Stichting Straatmadelief die de prostituees bijstaat en met het Leger des Heils. Dat meldt de website van de bedrijvenvereniging VBZO

 • Leefbaarheid

  28 NOVEMBER 2017

  Winter Fair op het Overwinningsplein

  Zondag 10 december 2017 is er een Winter Fair op het Overwinningsplein in Groningen. Met het organiseren van deze Winter Fair hoopt de winkeliersvereniging ‘Overwinningsplein’ de aantrekkelijkheid van het winkelgebied verder te vergroten en nieuw publiek aan te trekken.