• Innovatie Leefbaarheid

  17 JULI 2018

  Martini Trade Park moet aantrekkelijk 'verblijfspark' worden

  Hoe kunnen we er sámen voor zorgen dat het gebied rond en tussen het Martini Trade Park en Martiniplaza zich ontwikkelt tot een aantrekkelijk en levendig gebied, waar het prettig is om te werken, te wandelen en zelfs om er kortere of langere tijd te wonen? Dat was de vraag tijdens een bijeenkomst gistermiddag in het gebouw van My Office Stadspark georganiseerd door Bedrijvenvereniging WEST en gemeente Groningen.

 • Leefbaarheid

  13 JULI 2018

  Nieuwe 4 Mijl-trainingsroute op Healthy Ageing Campus officieel geopend

  Henk Snapper, lid van de Raad van Bestuur van het UMCG, opende gisteren officieel de nieuwe 4 Mijl-trainingsroute op de Healthy Ageing Campus (HAC). Dit gebeurde tijdens het zeer geanimeerde Campus Café bij DOT. De hardlooproute loopt van het Hanzeplein voor het UMCG via de Korrewegwijk naar het Noorderplantsoen en dan door de Hortusbuurt weer terug naar het UMCG. De nieuw hardlooproute past volledig in het streven van de Campus om bewegen en sporten op de Campus te bevorderen, onder het motto Active Ageing Campus.

 • Leefbaarheid

  04 JUNI 2018

  Rode Kruis Studentendesk Groningen zoekt enthousiaste ondernemingen

  Rode Kruis Studentendesk - een organisatie om studenten enthousiast te maken voor vrijwilligerswerk - is opzoek naar enthousiaste ondernemingen. Deze kunnen helpen om vrijwilligers werk van studenten te bevorderen. Dat kan in natura, via diensten of door sponsoring.

 • Leefbaarheid

  30 MEI 2018

  Fietsstroken langs Atoomweg gerealiseerd en kruising met Hoendiep wordt aangepakt

  De Atoomweg op bedrijventerrein Hoendiep is voorzien van fietsstroken, waarbij parkeren op straat niet meer mogelijk is. Met deze ingreep wordt het voor fietsers een stuk veiliger op de Atoomweg, een langgekoesterde wens van de ondernemers op Hoendiep. Zowel voor auto’s en vrachtwagens als voor fietsers is het veel overzichtelijker geworden: men ziet elkaar nu aankomen en dat komt de verkeersveiligheid zeer ten goede. Gisteren zijn de fietsstroken feestelijk in gebruik genomen door ondernemers, bedrijvenvereniging WEST, gemeente en fietsers op Hoendiep.