Wilt u gratis de papieren Groninger Ondernemers Courant ontvangen? En/of onze mailnieuwsbrief? Laat hier uw gegevens achter!

Aanmelden papieren courant

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

    Uw informatie wordt alleen gebruikt door GROC en veilig verwerkt. U kunt zich altijd eenvoudig weer afmelden van onze berichten.

    • 28 MAART 2024

      L’orèl Consultancy: verduurzamen is niet ingewikkeld

      Al 25 jaar zet het Groningse energieadviesbureau L’orèl Consultancy zich in voor de energietransitie. Complexer is dat door de jaren heen niet per se geworden, blikt directeur Rob Jacobs terug - “elk bedrijf kan energie besparen” - als er maar goede begeleiding is, van meting tot uitvoering. “Je moet je als adviseur niet te goed voelen om ook met je poten in de klei te staan.”

    • 28 MAART 2024

      Voorspoedige start Operatie Ring Zuid biedt geen garanties voor de komende vijf maanden

      De eerste dagen van Operatie Ring Zuid zijn voorspoedig verlopen. Het gaat beter dan Groningen Bereikbaar voorafgaand aan de operatie had verwacht en daarom willen ze iedereen die de auto heeft laten staan bedanken. Maar, waarschuwt Groningen Bereikbaar, de voorspoedige start biedt geen garanties voor de komende maanden.

    • 28 MAART 2024

      JOVD Groningen: “Openingstijden voor winkeliers zijn hopeloos ouderwets”

      De JOVD Groningen wil dat de openingstijden voor winkeliers geliberaliseerd worden. De JOVD is mening dat de regels achterhaald zijn en niet aansluiten op de behoeften van het winkelend publiek.

    • 26 MAART 2024

      Vervallen tankstation wordt droomlocatie

      “Je zou zoiets moois kunnen maken van dat Dudok-tankstation”. Koffiebrander Emiel Driesten kwam samen met boekhandelaren Gert Jan en Harmen Riemer regelmatig tot deze conclusie als ze vanuit boekhandel Riemer naar het vervallen gebouwtje keken. Hun droom wordt realiteit: aankomende zomer opent Van Deeg Vandaag, zo meldt de gemeente Groningen.

    • 26 MAART 2024

      City Dressing: straten in binnenstad worden feestelijk aangekleed

      Een uniforme uitstraling geven aan de binnenstad. Met dat doel in gedachten gaat de GCC de komende tijd aan de slag met city dressing, ofwel het aankleden van de Groningse winkelstraten. Dat meldt de Cityscoop.

    • Lees hier de nieuwste krant: maart 2024

    video

    Video | Aanpak Rodeweeshuisstraat dingt mee naar landelijke prijs

    video

    Video | Groningen Bereikbaar bezoekt bedrijven met informatie over Operatie Ring Zuid

    • 26 MAART 2024

      Kersverse winkeliersvereniging Steentilstraat barst van de ambities: "Straat moet een hotspot worden”

      De ambities van de kersverse winkeliersvereniging van de Steentilstraat liegen er niet om. Als het aan de ondernemers ligt, krijgt de straat een fikse upgrade. Meer groen en kunst, geen auto’s en alle ruimte voor fietsers en voetgangers, zo is het plan in een notendop. “We willen de Steentilstraat transformeren tot een bruisende en gastvrije omgeving, waar mensen graag samenkomen en waar ondernemers kunnen floreren.”

    • 26 MAART 2024

      Voor ieder wat wils bij Bobs wafels: “Wie wordt er niet blij van?”

      Wie door het Koude Gat loopt, het straatje tussen de Herestraat en de Vismarkt, kan het niet ontgaan: de geur van versgebakken wafels. Sinds december kan de zoetekauw er terecht bij Bobs Wafels, de eerste en enige wafelzaak van de stad. “Zelfs Vlamingen vinden mijn wafels goed.”

    • 26 MAART 2024

      Grote Markt is klaar: zaterdag 1 juni groot feest

      Op zaterdag 1 juni is het de hele dag feest op de Grote Markt. Niet zonder reden: er wordt die dag gevierd dat de ‘nieuwe’ Grote Markt zo goed als klaar is. Er wordt dan ook uitgepakt met een groots programma met onder andere muziek, straattheater, poëzie, dj’s en activiteiten speciaal voor kinderen.

    • 25 MAART 2024

      Bedrijvenvereniging WEST: Ledenvergadering in Groninger Museum

      Leden van Bedrijvenvereniging WEST kunnen dinsdag 16 april het nuttige met het aangename combineren. Dan is er ’s middags een Algemene Ledenvergadering in het Groninger Museum, waar de leden na afloop van het formele gedeelte een bijzondere rondleiding krijgen.

      Verenigingsnieuws
    • 25 MAART 2024

      Vanaf 29 maart met nieuwe buslijn van P+R Haren naar Corpus den Hoorn (Martiniziekenhuis)

      QBuzz introduceert een nieuwe buslijn. Vanaf 29 maart rijdt lijn 16 op werkdagen in de ochtend en middag van de P+R in Haren naar Corpus den Hoorn. Met deze buslijn kunnen medewerkers van de bedrijven op bedrijventerrein West, zoals het Martini Ziekenhuis, rechtstreeks naar hun werk reizen. 

    • 22 MAART 2024

      Webinar: update Rapportageverplichting WPM

      Heeft jouw organisatie op 1 juli 2024 minimaal 100 werknemers in dienst? Dan ben je verplicht om te rapporteren over het zakelijk verkeer en het woon-werkverkeer van je werknemers: de Rapportageverplichting Werkgebonden Personenmobiliteit (WPM). Deze boodschap zit bij veel werkgevers al tussen de oren. Maar wat moet je doen om te voldoen aan de eisen van de wetgeving? Daarover krijgen we veel vragen. Op 8 en 15 april is een webinar waarbij de laatste ontwikkelingen en praktische tips worden gedeeld.

      Groningen Bereikbaar