Wilt u gratis de papieren Groninger Ondernemers Courant ontvangen? En/of onze mailnieuwsbrief? Laat hier uw gegevens achter!

Aanmelden papieren courant

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

    Uw informatie wordt alleen gebruikt door GROC en veilig verwerkt. U kunt zich altijd eenvoudig weer afmelden van onze berichten.

    • 16 APRIL 2024

      Waterstof: Groningse ondernemers kunnen mee naar wereldtop in Rotterdam

      Welke kansen biedt waterstof als nieuwe energiedrager voor mijn bedrijf? Hoe is de actuele stand van zaken rond waterstof-technologie? Ondernemers uit Groningen die meer willen weten over waterstof krijgen een unieke kans om mee te gaan naar een topevenement over waterstof dat dinsdag 14 mei in Rotterdam wordt gehouden. Het betreft de World Hydrogen Summit in Rotterdam.

      Economie Duurzaamheid
    • 15 APRIL 2024

      WEST: Algemene Ledenvergadering dinsdagmiddag in Groninger Museum

      Bedrijvenvereniging WEST organiseert morgenmiddag, dinsdag 16 april, haar algemene ledenvergadering. Vanaf ’s middags kwart voor vier is iedereen welkom. De Ledenvergadering – deze keer in het Groninger Museum - is een uitstekende manier om in korte tijd op de hoogte te komen van

      Verenigingsnieuws
    • 15 APRIL 2024

      Bloemenwinkel Bloom & Style door aardbevingen in noodunit: “geleerd creatief te zijn”

      Niet alleen bewoners moeten soms tijdelijk hun huis uit vanwege een versterkingsoperatie als gevolg van aardbevingen. Ineke Smit van Atelier Bloom & Style uit Ten Boer zit al sinds eind maart noodgedwongen met haar winkel in een noodunit, omdat de monumentale boerderij waar ze tot voor kort een plekje had, verstevigd moet worden. Frustrerend, vindt ze, vooral omdat ze nu een stuk minder ruimte heeft. Gelukkig heeft de pandemie haar geleerd creatief te zijn. “Hele grote bloemstukken maak ik nu soms maar op de bouwplaats.”

    • 11 APRIL 2024

      Groningse ‘virtuele snijzaal’ Enatom gaat verder wereldwijd dankzij mega-investering

      De Groningse ‘virtuele snijzaal’ Enatom gaat (nog verder) internationaal. Dankzij een investering van 900.000 euro kan de 3D-anatomieatlas Enatom nog verder ontwikkeld worden én kunnen meer geneeskunde studenten en zorgprofessionals wereldwijd gebruik maken van de 3D-beelden van het menselijk lichaam.

    • 11 APRIL 2024

      Maand lang winterfestijn in binnenstad: ijsbaan, reuzenrad en WinterWelVaart XL

      Komende winter is de binnenstad van Groningen een maand lang het decor van een nieuw winterfestijn. Onder de noemer ‘Wintergoud’ komen er een ijsbaan, wintercafé en reuzenrad op de Grote Markt en WinterWelVaart wordt een XL-editie, met een giga wintermarkt tussen het A-kwartier en de Grote Markt.
       

       

       

    • Lees hier de nieuwste krant: maart 2024

    video

    Video | Aanpak Rodeweeshuisstraat dingt mee naar landelijke prijs

    video

    Video | Groningen Bereikbaar bezoekt bedrijven met informatie over Operatie Ring Zuid

    • 08 APRIL 2024

      Raadsfracties: “Afblazen feest Poeleplein Koningsdag teleurstellend en onnodig”

      Zeven fracties in de gemeenteraad van Groningen zijn zeer ongelukkig met het besluit van het college van B&W om een traditioneel feest op het Poeleplein op Koningsdag niet door te laten gaan. Volgens deze (oppositie-) partijen is dat een forse domper voor ondernemers die bij het feest betrokken waren. Volgens de partijen is het afblazen van het feest ‘opnieuw een voorbeeld van een gebrek aan samenwerking tussen ondernemers en gemeente Groningen’.

      Economie
    • 05 APRIL 2024

      Tarieven voor parkeren op de schop: betalen voor parkeren bij wijkwinkelcentra

    • 05 APRIL 2024

      Groningen Bereikbaar: hinder neemt toe

      De hinder als gevolg van de grootschalige werkzaamheden van Operatie Ring Zuid neemt toe. Dat constateert Groningen Bereikbaar. Ondanks de toegenomen drukte op de weg blijven de vertragingen nog binnen de perken, zegt Anita de Jager van Groningen Bereikbaar. De gemiddelde extra reistijd varieert volgens haar tussen de 5 en 15 minuten.

      Groningen Bereikbaar
    • 05 APRIL 2024

      Deel van de Osloweg afgesloten

      De Osloweg, ter hoogte van de Gotenburgweg, is van maandag 8 april 06.00 uur tot zaterdag 20 april 06.00 uur afgesloten voor autoverkeer in beide richtingen.

      Groningen Bereikbaar
    • 05 APRIL 2024

      Wethouder Carine Bloemhoff bezoekt industrieterrein de Hoogte

      Een industrieterrein met een grote variatie aan bedrijven, waarvan een aantal zelfs meedraait op het hoogste niveau van de Groningse en nationale economie. Dat is het bedrijventerrein De Hoogte in het noorden van de gemeente Groningen. De Groningse wethouder van Economisch Zaken Carine Bloemhoff (PvdA) kwam er vrijdagmorgen op werkbezoek.

    • 05 APRIL 2024

      Video | Wat doet VNO-NCW MKB Noord tijdens Operatie Ring Zuid?

      Tijdens Operatie Ring Zuid doen veel bedrijven en instellingen er alles aan om bereikbaar te blijven en om ruimte te maken voor noodzakelijk verkeer. Dat is belangrijk, want alleen samen houden we Groningen zo goed mogelijk bereikbaar. In deze serie neemt Groningen Bereikbaar een kijkje bij een aantal van deze bedrijven en instellingen. 

      Groningen Bereikbaar